Mentalitet, disiplin, trening og hundehold

"...finn balansen mellom disiplin, trening, kos og ros"

Hvis dere opplever utfordringer med hundens mentalitet så ligger problemet det mest sannsynlig hos oss på to bein og ikke de på fire. Vi mennesker kan ofte bli bedre på å senke skuldrene rundt dyrene våre. Vi må gjerne observere og lære av hundens språk og atferd, men vi trenger ikke å ha konstant haukeblikk.

 

I dagens samfunn kan vi godt poengtere sosiale medier og det digitale. Ikke følg hunden rundt med et kamera hele tiden. Dette er også en form for “hauking” og hunden kan lett bli stresset og kan fort få problemer med å føle sinnsro. Les gjerne "Hvor mye søvn og hvile trenger en valp?" da dette er vel så viktig i voksen alder.

 

Husk å pust! En hund plukker lett opp når vi er usikre, nervøse, sinte, glade, osv. Derfor er det viktig at vi er trygge og rolige når situasjoner oppstår. Da er det lettere å få hunden til å forstå.

 

Ikke tren hund hvis du ikke har en god dag. Verken du eller hunden har godt av at du kjefter ustoppelig. Husk også at du ikke kan kjefte på en hund som ikke kan noe du ikke har lært den!

 

Pass på å ha korte treningsøkter og alltid avslutt trening med noe positivt!

 

Finn balansen mellom disiplin, trening, kos og ros.

Det er mange råd og enda flere meninger om hvordan du bør ha et hundehold, hvordan du bør trene hunden din og mer. Husk at til syvende og sist er det du som bestemmer hvilken type hund du vil ha og hvilket hundehold du vil drive.

Det er viktig at du tar til deg alle råd og tips, men tilpass all kunnskap til din hund i praksis. Husk at hundene er individer de også og det ikke alt som fungerer for alle. Prøv deg frem og finn ut hva som fungerer best for dere to som et lag.