Ofte stilte spørsmål:

Hva gjør jeg hvis hunden min ikke vil ha mat?

La maten stå i et par minutter (ikke mer enn 3) - spiser ikke hunden så fjerner du maten og lar hunden gå til neste fôringstid. Vi ønsker slanke hunder da for tunge hunder øker risikoen for sykdommer og livsstilsproblemer. Du skal tydelig kjenne ribbein og ryggrad på hunden.

 

Hvordan får jeg valpen stueren og hvor lang tid tar det?

Husk at en valp mest sannsynligvis må tisse/bæsje etter lek, etter den våkner og etter den har spist eller drukket vann. Studer hvordan hunden beveger seg før den tisser og bæsjer. Dette vil hjelpe dere i å få valpen husren fortere. Ser du bevegelsene/atferden inne, så lag lyder/distraher valpen slik at du får tid til å bære den ut til det faste tissestedet. Bruk ordet “tiss” som en kommando og ros når de gjør fra seg ute. Det er ikke vits i eller behov for å kjefte på en hund som har gjort fra seg inne.

 

Mangler du hage?

Kanskje du har balkong eller terrasse - lag en liten plenflekk hvor hunden kan lære å gjøre fra seg.

 

Hvor mye søvn og hvile trenger en valp?

Kort fortalt trenger en valp trenger mye søvn. Bruk gjerne bur som hjelpemiddel slik at valpen får seg et trygt fristed hvor ingen forstyrrer den. Når valpen har lagt seg ned så lar du den være i fred. Hvile er vel så viktig som søvn. Ikke alle valper vet når de må hvile, da må vi som eiere hjelpe til og sørge for at de legger seg. Hunder som ikke får hvile/sove nok kan lett bli utrygge. Hvile kan også foregå i våken tilstand og når valpen legger seg ned bare for å slappe av er det kjempe viktig at den får lov til det. Nok søvn styrker mentaliteten og gir trygghet.

 

Husk også å lære besøkende det samme. Det er utrolig viktig at når en hund får muligheten til å slappe av eller sove når gir beskjed om dette. Derfor trenger det ikke alltid å være lek og kos når folk kommer på besøk for å treffe hunden.

 

Det er også viktig å trene valpen til å kunne falle til ro i ulike situasjoner. En trygg hund skal kunne legge seg ned til tross for mye lyd og bevegelse rundt den. Du får mye igjen for å lære hunden at det ikke alltid skjer noe når det er andre mennesker og hunder rundt slik at den ikke føler et behov for å tasse rundt eller leke/søke oppmerksomhet konstant. Ro trening er en del av hverdagslydighet og trygghetstrening.

 

Hvilket flåttmiddel bør jeg bruke?

Det er mange midler til bekjempelse av dette ekle dyret. Her i Lappehiet har me prøvd dei fleste. Exspot, virker bra men har opplevd sår på området som dryppes, flått halsbånd førte til sår rundt heile halsen på Soffi. Bravecto har fungert supert og ingen har hatt bivirkninger, nå bruker eg nexgard, samme virkning som bravecto men varer kun ein 4 veker istedet for 12 som bravecto. Grunnen til eg har gått over til nexgard er at om det event kjem bivirkninger så går den raskere ut av kroppen. MEN det er tydelig at medisinen sitt lengre i kroppen enn det skrives på pakken, det har gått opptil 7 veker etter behandling at eg finn flått som har overlevd. Så ikkje medisiner på nytt før du finn ein flått som lever etter å ha bitt seg fast. Da unngår man overmedisinering